sivut

torstai 11. lokakuuta 2018

Tulevaisuuden työ on jo täällä!

Tiistaina 2.10.18 alkoi digiviikko ja olimme Taitajankadulla kuuntelemassa Microsoft oy:n Antti Kuosmasen luentoa tulevaisuuden työstä.

Luennolla kerrottiin, kuinka tekoäly korvaa ja on jo korvannut osan nykypäivän työstä, mutta luo samalla uusia työpaikkoja. Kehittyminen lähti liikkeelle 1700-luvulta ja vauhti kiithyy vain koko ajan.

Teknologia on tullut osaksi oppimista ja tehnyt siitä luovempaa ja enemmän omaehtoista. 3D oppimisen tukena helpottaa ymmärtämistä ja tarraa mielikuvitukseen.

Mukaan astuu yhdistetty todellisuus, eli kun fyysinen todellisuus ja virtuaalinen todellisuus kohtaavat. Silloin pystyy käyttämään hologrammia osana oppimista, joka mahdollistaa sen, että saadaan aidoin mahdollinen ympäristö, joka muulla tavoin saattaisi olla liian kallista tai vaarallista. Virtuaali todellisuuden avulla voidaan harjoitella haastavia tilanteita ennakkoon tai saada asiantuntemusta ulkopuolelta työn tekemisen aikana.



Digitalisaatio

Digitalisaatio tarkoittaa digitaalisen tietotekniikan yleistymistä arkielämän toiminnoissa. Se on poistanut rajoituksia kansalaisten vuorovaikutuksesta ja monimuostoistanut palvelutyötehtäviä, muuttanut liiketoimintamalleja ja luonut uusia ansaintamahdollisuuksia. Yrityksille digitalisaatio on keino uudistaa liiketoimintaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti