sivut

maanantai 29. huhtikuuta 2019

Päivittäisiä askareita

Päivät kukkakaupalla kuluu nopeasti. Se on mukavaa, kun on tekemistä!

Aamuisin viedään ulos pöydät ja ulkokukat ja asetellaan kukat nätisti pöydille. Leikkokukille vaihdetaan vedet jos se on sameaa tai likaista ja samalla kukille leikataan veitsellä uudet imupinnat.



Maljakoita saa tiskailla usemman kerran päivässä, sekä lakaista kukkaroskaa lattioilta ja huolehtia muutenkin myymälän siististä ilmeestä.

Viime viikolla otettiin pääsiäistavarat pois myynnistä, pakattiin ruukut ja särkyvät koriste-esineet silkkipaperiin ja pahvilaatikoihin ja vietiin varastoon.





Viikoittain tulee lisää kukkia ja niitä tulee kerralla paljon! Siinä riitttää tohinaa hetkeksi, kun kukat täytyy saada veteen ja etsiä niille paikat. Ensimmäisenä laitetaan neilikat ja ruusut veteen, sen jälkeen muut kukat ja viimeisenä vihreät, jonka jälkeen kukat viedään kylmiöön.

Ennen myyntiin laittoa kukat käsitellään myyntikuntoon. Neilikkaa ja ruusua on paljon, joten sitä saa käsitellä päivittäin. Alalehdet nypitään pois, koska lehdet ei saa osua veteen. Kukille tehdään uudet imupinnat ja ruusuista otetaan piikit pois.





Lisäksi on tietenkin ruukkukukkia, joita kastellaan ja hoidetaan.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti