sivut

lauantai 20. huhtikuuta 2019

Värien juhlaa kukkakaupassa

Aloitin muutama viikko sitten työssäoppimisen Salon kukassa. Liike on perustettu jo vuonna 1957 ja se on toiminut siitä lähtien samalla paikalla. Nykyisen omistajan, Terttu Salinin, omistukseen liike on siirtynyt vuonna 1994.

Salon kukasta saa kukkia eri elämäntilanteisiin, morsiussidontaa, surusidontaa ja juhla-ja tilakoristelua. Liikkeessä on myynnissä leikkokukkia, kimppuja ja kukka-asetelmia, ruukkukukkia, viherkasveja, istutus- ja suojaruukkuja, koriste- ja lahjatavaraa sekä kortteja ja tekstauspalvelu.















































































Ensimmäisenä viikkona sain perehdytyksen puutarhuriopiskelijalta, joka oli harjoittelussa Salon kukassa. Hän kertoi liikkeen toimintatavoista työpäivän aikana ja oli mukava saada ensimmäisille päiville työpari, koska kaikki oli taas niin uutta ja ihmeellistä.












































Ensimmäinen viikko meni opetellessa ihan perusjuttuja, leikkokukkien käsittelyä ja kukkien kastelua ja olinpa melko tehokkaasti unohtanut kukkien nimet, viime harjoittelusta kukkakaupassa kun oli kulunut jo miltei 15 vuotta. Sain myös viedä kukkalahetyksiä ja pääsimme toisen harjoittelijan kanssa istuttamaan hotelli Rikalan ulko-ovien edessä oleviin isoihin ruukkuihin narsisseja. Pääsin myös käyttämään tekstaustaitojani!



Työpiste takahuoneessa.

Neilikan käsittelyä myyntikuntoon.

Orkideat kastellaan noin kerran viikossa upottamalla ne veteen kolme kertaa.









































































Muutaman viikon jälkeen rutiinit alkaneet tulemaan tutuiksi. Mukavaa on, että joka päivälle riittää tekemistä ja saa ihastella kauniita kukkia ja floristien luomia upeita asetelmia ja kimppuja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti